ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Hoe krijgt u een goede mondhygiëne?

Verbeter uw mondgezondheid door interdentaal te reinigen

Verbeter uw mondgezondheid door interdentaal te reinigen

Voor een gezonde mond, een frisse adem, en het voorkomen van mondziektes zoals cariës of parodontale aandoeningen, is een goede mondhygiëne noodzakelijk. Die bereikt u onder andere door de tandplaque grondig van de tong en het tandoppervlak weg te halen. Daarvoor bestaan er verschillende producten die ons helpen bij het mechanisch verwijderen van tandplaque, zoals een tongreiniger. Daarnaast zijn er producten met chemische bestanddelen die, afhankelijk van hun samenstelling, tanden en tandvlees beschermen.

De tandenborstel is het belangrijkste hulpmiddel om plaque op mechanische wijze te verwijderen. Maar hiermee reinigt u slechts 60% van het tandoppervlak. De resterende 40% van het tandoppervlak bevindt zich tussen tanden en kiezen, waar gemakkelijk tandplaque gevormd wordt. Om deze te verwijderen, moeten er interdentale hygiëneproducten gebruikt worden zoals interdentale ragers, flossdraadjes en -zijde of waterflossers.

Verbeter uw mondgezondheid door interdentaal te reinigen

6 simpele stappen voor een goede mondhygiëne:

 • Paso 1

  Kies een hoogwaardige tandenborstel met haartjes waarvan de uiteinden rond en niet glad zijn.

  1
 • Paso 2

  Gebruik een goede poetstechniek:
  Plaats de haartjes van de borstel in de richting van het tandvlees en vorm een hoek van 45 graden. Maak voorzichtig trillende bewegingen over 2 tanden en veeg de borstelharen daarna zachtjes in de tegengestelde richting van het tandvlees, zowel aan de binnen- als ook aan de buitenzijde. Veeg de borstelharen in horizontale richting over het kauwgedeelte.
  Poets ten minste gedurende 2 minuten, waarvan minimaal 30 seconden aan elke kant .

  2
 • Paso 3

  Kies het beste product om de tanden te poetsen:
  Gebruik interdentale borsteltjes in open ruimtes. Het is belangrijk om de juiste maat (Passage Hole Diameter) te kiezen, dat wil zeggen de maat die overeenkomt met de afmeting van de ruimtes tussen uw tanden of kiezen. Alléén de haartjes van het interdentale borsteltje mogen in contact komen met de tanden en het tandvlees, dus niet het ijzerdraadje.

  Bekijk Interprox ragers

  Kies het model waarmee u de tussenruimte het gemakkelijkst kunt bereiken: modellen met recht handvat en rechte kop, flexibele of schuine modellen. Vraag uw tandarts of mondhygiënist welke maat rager het beste bij uw gebit past.

  Lees hier hoe u interdentale ragers op de juiste manier kunt gebruiken

  3
 • Paso 4

  Gebruik tandpasta en mondspoelmiddel met fluoride of andere specifieke bestanddelen, afhankelijk van uw persoonlijke situatie: tandvleesaandoeningen, gevoelige tanden, vaak last van gaatjes, orthodontie.

  Wij adviseren de tandpasta’s en mondspoelmiddelen van VITIS. VITIS biedt dagelijkse mondverzorging voor alle monden en alle leeftijden. De producten zijn wetenschappelijk bewezen effectief en worden aanbevolen door mondzorg professionals. Probeer het zelf!

  4
 • Paso 5

  Gebruik een tongreiniger voor het verwijderen van de op de tong gevormde plaque, die voor een slechte adem zorgt. Uit klinisch onderzoek blijkt dat een tongreiniger effectiever is in de bestrijding van vluchtige zwavelverbindingen dan een tandenborstel.

  De Halita Tongreiniger verwijdert de plaquelaag en bacteriën van de tong om vluchtige zwavelgassen te bestrijden. De vormgeving van de tongreiniger is afgestemd op de anatomie van de tong, waardoor het reinigen u gemakkelijk afgaat.

  5
 • Paso 6

  Herhaal dit proces minstens tweemaal per dag, of na elke maaltijd.

  6

Meer weten over interdentale hygiëne

Aandoeningen veroorzaakt door een gebrekkige interdentale hygiëneAandoeningen veroorzaakt door een gebrekkige interdentale hygiëne

Aandoeningen veroorzaakt door een gebrekkige interdentale hygiëne

Slechte mondhygiëne kan de vorming van tandplaque, cariës en tandvleesontstekingen zoals gingivitis of parodontitis veroorzaken.

Meer informatie
Andere hulpmiddelen voor een goede interdentale hygiëneAndere hulpmiddelen voor een goede interdentale hygiëne

Andere hulpmiddelen voor een goede interdentale hygiëne

Voor een complete mondhygiëne wordt aangeraden om voor elke interdentale ruimte een passend hulpmiddel te kiezen.

Meer informatie
Hoe gebruikt u een interdentaal borsteltje?Hoe gebruikt u een interdentaal borsteltje?

Hoe gebruikt u een interdentaal borsteltje?

Om de tandplaque tussen tanden en kiezen effectief te verwijderen, raden mondzorgprofessionals aan om een interdentaal borsteltje te gebruiken.

Meer informatie