ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Hoe gebruikt u een interdentaal borsteltje?

Het is belangrijk om bij elke interdentale ruimte de juiste maat borstel te kiezen.

Het is belangrijk om bij elke interdentale ruimte de juiste maat borstel te kiezen.

Heeft u een open, toegankelijke ruimte tussen uw tanden en/of kiezen? Dan is het raadzaam om een interdentaal borsteltje te gebruiken. Zo kunt u op effectieve wijze de tandplaque tussen de tanden weghalen. Bij het kiezen van het voor u meest geschikte borsteltje moet u op het volgende letten:

• De ruimte of afstand tussen de tanden (PHD: Passage Hole Diameter).
• Het aantal plaatsen waar een borsteltje gebruikt moet worden.
• Het gedeelte in de mond waar de interdentale ruimte zich bevindt (voorste gedeelte van de mond: snijtanden of hoektanden en achterste gedeelte: kleinere en grotere kiezen).

Als u niet weet welke PHD bij een tussenruimte hoort, dan is het raadzaam om eerst de kleinste maat te kiezen (Interprox®nano 0.6 of Interprox® Plus nano 0.6). Werkt deze maat borstel te los? Kies dan een grotere maat. Heeft u meerdere tussenruimtes, elk met een eigen grootte? Gebruik dan meerdere interdentale borsteltjes, elk met een andere PHD. Voor het reinigen van tussenruimtes vóór in de mond wordt aanbevolen om interdentale borsteltjes met een recht handvat te gebruiken. Borsteltjes met een schuine kop (Interprox® Plus en Interprox® Access) zijn ideaal voor het correct reinigen van de tussenruimte in de achterste gedeeltes, dus tussen de kleinere en grotere kiezen.De Interprox®-borsteltjes met flexibel handvat en nek, die altijd weer hun oorspronkelijke vorm aannemen, kunnen zowel voorin alsook achterin de mond gebruikt worden.

Het is belangrijk om bij elke interdentale ruimte de juiste maat borstel te kiezen.

Zo gebruikt u het interdentale borsteltje op de juiste manier:

 • Paso 1

  Gebruik van Interprox® de maat die het beste bij de interdentale ruimtes in uw gebit past. De borstel moet losjes ingestoken kunnen worden, zodat alleen de borstelhaartjes (en niet het ijzerdraad) in contact komen met uw tanden en tandvlees.

  1
 • Paso 2

  Beweeg het borsteltje van binnen naar buiten, zonder het te draaien.

  2
 • Paso 3

  Herhaal deze beweging vanaf de binnenzijde van de tanden.

  3
 • Paso 4

  Voor Interprox borsteltjes met een flexibele nek en handvat geldt, buig de nek (niet het ijzerdraadje) en/of het handvat van het borsteltje om de juiste hoek te maken.

  4

Voor een meer complete reiniging kunt u vóór het reinigen een druppel Interprox®-tandgel op het interdentale borsteltje aanbrengen. Deze gel dringt dieper in de interdentale ruimte, waardoor tandvleesontstekingen en cariës voorkomen kunnen worden.

Meer weten over interdentale hygiëne

Hoe krijgt u een gezonde mond?Hoe krijgt u een gezonde mond?

Hoe krijgt u een gezonde mond?

Voor een gezonde mond is een goede mondhygiëne noodzakelijk. Zo voorkomt u de vorming van tandplaque, cariës en tandvleesontstekingen zoals gingivitis of parodontitis.

Meer informatie
Aandoeningen veroorzaakt door een gebrekkige interdentale hygiëneAandoeningen veroorzaakt door een gebrekkige interdentale hygiëne

Aandoeningen veroorzaakt door een gebrekkige interdentale hygiëne

Slechte mondhygiëne kan de vorming van tandplaque, cariës en tandvleesontstekingen zoals gingivitis of parodontitis veroorzaken.

Meer informatie
Andere hulpmiddelen voor een goede interdentale hygiëneAndere hulpmiddelen voor een goede interdentale hygiëne

Andere hulpmiddelen voor een goede interdentale hygiëne

Voor een complete mondhygiëne wordt aangeraden om voor elke interdentale ruimte een passend hulpmiddel te kiezen.

Meer informatie