ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Vaste protheses

Hoe kunt u de ruimte onder kronen en bruggen reinigen?

Om in uw mond ook onder bruggen of rond kronen te kunnen poetsen, moet er gebruik worden gemaakt van een interdentaal borsteltje. Op het onderste gedeelte van de brug kunnen namelijk gemakkelijk etensresten achterblijven, die met interdentale borsteltjes op efficiënte wijze verwijderd kunnen worden. Ook voor de interdentale ruimtes tussen meerdere kronen is extra hygiëne nodig. Die bereikt u met een interdentaal borsteltje!

Hoe kunt u de ruimte onder kronen en bruggen reinigen?

Andere indicaties voor het gebruik van Interprox interdentale borstels

Interdentale ruimtes

Voor het reinigen van open interdentale ruimtes is het raadzaam om een interdentaal borsteltje te gebruiken. Zo kunt u op effectieve wijze de tandplaque tussen de tanden weghalen.

Meer informatie

Implantaten

Voor het reinigen van de ruimtes tussen tandheelkundige implantaten is een interdentaal borsteltje onmisbaar.

Meer informatie

Orthodontie

Interdentale borsteltjes reinigen de orthodontische apparatuur plús de ruimtes tussen de tanden en kiezen, die tijdens de orthodontische behandeling ontstaan.

Meer informatie

Tandspleetjes

Soms staan tanden of kiezen niet helemaal strak tegen elkaar aan. Als er sprake is van zulke tandspleetjes, kan er plaque achterblijven tussen de tanden of kiezen. Met een gewone tandenborstel kunt u deze tussenliggende ruimtes niet goed bereiken. Een interdentaal borsteltje is dan een perfecte oplossing.

Meer informatie

Tandhals of ruimte onder kies

Als de tandhals bloot ligt, bijvoorbeeld door te hard poetsen of als gevolg van een tandvleesontsteking, dan is een grondige reiniging met interdentale borsteltjes nodig.

Meer informatie

Furcaties

Bij parodontitis kunnen ook zogenoemde furcaties optreden die in open contact staan met de mond. Furcaties vergen een nog zorgvuldigere reiniging dan interdentale ruimtes.

Meer informatie