ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Interdentale ruimtes

Waarom is een interdentale reiniging belangrijk?

De ruimtes tussen tanden en kiezen kunnen door tandvlees bedekt zijn óf open zijn, dat wil zeggen dat u er met een interdentaal borsteltje bij kunt komen. Met zo’n borsteltje kunt u alle plaque verwijderen die zich tussen de tanden en kiezen heeft opgehoopt. Dat is niet alleen belangrijk voor uw tanden; ook het tandvlees in de interdentale ruimte heeft er baat bij. Dit deel van het tandvlees bevat namelijk minder keratine en is daarom meer vatbaar voor ontstekingen. Een extra reden om Interprox te gebruiken!

Waarom is een interdentale reiniging belangrijk?

Andere indicaties voor het gebruik van Interprox interdentale borstels

Implantaten

Voor het reinigen van de ruimtes tussen tandheelkundige implantaten is een interdentaal borsteltje onmisbaar.

Meer informatie

Vaste protheses

Om goed onder en rondom kronen en bruggen te kunnen reinigen, is een interdentaal borsteltje vereist.

Meer informatie

Orthodontie

Interdentale borsteltjes reinigen de orthodontische apparatuur plús de ruimtes tussen de tanden en kiezen, die tijdens de orthodontische behandeling ontstaan.

Meer informatie

Tandspleetjes

Soms staan tanden of kiezen niet helemaal strak tegen elkaar aan. Als er sprake is van zulke tandspleetjes, kan er plaque achterblijven tussen de tanden of kiezen. Met een gewone tandenborstel kunt u deze tussenliggende ruimtes niet goed bereiken. Een interdentaal borsteltje is dan een perfecte oplossing.

Meer informatie

Tandhals of ruimte onder kies

Als de tandhals bloot ligt, bijvoorbeeld door te hard poetsen of als gevolg van een tandvleesontsteking, dan is een grondige reiniging met interdentale borsteltjes nodig.

Meer informatie

Furcaties

Bij parodontitis kunnen ook zogenoemde furcaties optreden die in open contact staan met de mond. Furcaties vergen een nog zorgvuldigere reiniging dan interdentale ruimtes.

Meer informatie