ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Implantaten

Het reinigen van implantaten met behulp van een interdentale borsteltje

Het plaatsen van een implantaat betekent vaak dat er meer ruimte kan ontstaan tussen het begin van het implantaat en de kroon die erop geplaatst wordt. Reinigt u het implantaat plus kroon, dan is het gebruik van een interdentaal borsteltje absoluut aan te raden. Het enigszins ruwe gedeelte van een implantaat is namelijk een ideaal plekje voor plaque. Haalt u deze plaque niet voldoende weg, dan kan er een tandvleesontsteking ontstaan, waardoor uiteindelijk zelfs uw implantaat verloren kan gaan.

Het reinigen van implantaten met behulp van een interdentale borsteltje

Andere indicaties voor het gebruik van Interprox interdentale borstels

Interdentale ruimtes

Voor het reinigen van open interdentale ruimtes is het raadzaam om een interdentaal borsteltje te gebruiken. Zo kunt u op effectieve wijze de tandplaque tussen de tanden weghalen.

Meer informatie

Vaste protheses

Om goed onder en rondom kronen en bruggen te kunnen reinigen, is een interdentaal borsteltje vereist.

Meer informatie

Orthodontie

Interdentale borsteltjes reinigen de orthodontische apparatuur plús de ruimtes tussen de tanden en kiezen, die tijdens de orthodontische behandeling ontstaan.

Meer informatie

Tandspleetjes

Soms staan tanden of kiezen niet helemaal strak tegen elkaar aan. Als er sprake is van zulke tandspleetjes, kan er plaque achterblijven tussen de tanden of kiezen. Met een gewone tandenborstel kunt u deze tussenliggende ruimtes niet goed bereiken. Een interdentaal borsteltje is dan een perfecte oplossing.

Meer informatie

Tandhals of ruimte onder kies

Als de tandhals bloot ligt, bijvoorbeeld door te hard poetsen of als gevolg van een tandvleesontsteking, dan is een grondige reiniging met interdentale borsteltjes nodig.

Meer informatie

Furcaties

Bij parodontitis kunnen ook zogenoemde furcaties optreden die in open contact staan met de mond. Furcaties vergen een nog zorgvuldigere reiniging dan interdentale ruimtes.

Meer informatie