ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Furcaties

Hoe kunt u furcaties reinigen?

Zogenoemde furcaties kunnen ontstaan bij teruggetrokken tandvlees tussen de tandwortels van de kiezen. Als er sprake is van parodontitis (ontstoken tandvlees), kan het tandvlees zich ver terugtrekken. Dan kan een flink deel van de hals van de tand of kies zichtbaar zijn. Bij de kiezen kan dan zelfs de ruimte tussen de wortels toegankelijk zijn. In die ruimtes kan tandplaque zich makkelijk ophopen. Het is daarom heel belangrijk om deze plekjes zo goed mogelijk te reinigen. Dat kan alleen met een interdentaal borsteltje.

Hoe kunt u furcaties reinigen?

Andere indicaties voor het gebruik van Interprox interdentale borstels

Interdentale ruimtes

Voor het reinigen van open interdentale ruimtes is het raadzaam om een interdentaal borsteltje te gebruiken. Zo kunt u op effectieve wijze de tandplaque tussen de tanden weghalen.

Meer informatie

Implantaten

Voor het reinigen van de ruimtes tussen tandheelkundige implantaten is een interdentaal borsteltje onmisbaar.

Meer informatie

Vaste protheses

Om goed onder en rondom kronen en bruggen te kunnen reinigen, is een interdentaal borsteltje vereist.

Meer informatie

Orthodontie

Interdentale borsteltjes reinigen de orthodontische apparatuur plús de ruimtes tussen de tanden en kiezen, die tijdens de orthodontische behandeling ontstaan.

Meer informatie

Tandspleetjes

Soms staan tanden of kiezen niet helemaal strak tegen elkaar aan. Als er sprake is van zulke tandspleetjes, kan er plaque achterblijven tussen de tanden of kiezen. Met een gewone tandenborstel kunt u deze tussenliggende ruimtes niet goed bereiken. Een interdentaal borsteltje is dan een perfecte oplossing.

Meer informatie

Tandhals of ruimte onder kies

Als de tandhals bloot ligt, bijvoorbeeld door te hard poetsen of als gevolg van een tandvleesontsteking, dan is een grondige reiniging met interdentale borsteltjes nodig.

Meer informatie