ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Het brede Interprox®-assortiment bevat interdentale borstels die in elke behoefte kunnen voorzien.

Interprox interdentale borstels

Tanden hebben vijf kanten, maar tijdens het poetsen reinigen we er slechts drie: de buitenkanten. Aan de binnenkant of tussen de tanden bevinden zich de interdentale ruimtes of de tussenruimtes. Het is zeer belangrijk om ook deze ruimtes op de juiste manier schoon te maken. De reden daarvoor? De belangrijkste mondaandoeningen, zoals cariës en tandvleesontstekingen, ontstaan meestal tussen de tanden en kiezen, als gevolg van plaque die daar niet wordt weggehaald.

Interprox interdentale borstels

Indicaties voor het gebruik van Interprox Interdentale borstels

Interdentale ruimtes

Voor het reinigen van open interdentale ruimtes is het raadzaam om een interdentaal borsteltje te gebruiken. Zo kunt u op effectieve wijze de tandplaque tussen de tanden weghalen.

Meer informatie

Implantaten

Voor het reinigen van de ruimtes tussen tandheelkundige implantaten is een interdentaal borsteltje onmisbaar.

Meer informatie

Vaste protheses

Om goed onder en rondom kronen en bruggen te kunnen reinigen, is een interdentaal borsteltje vereist.

Meer informatie

Orthodontie

Interdentale borsteltjes reinigen de orthodontische apparatuur plús de ruimtes tussen de tanden en kiezen, die tijdens de orthodontische behandeling ontstaan.

Meer informatie

Tandspleetjes

Soms staan tanden of kiezen niet helemaal strak tegen elkaar aan. Als er sprake is van zulke tandspleetjes, kan er plaque achterblijven tussen de tanden of kiezen. Met een gewone tandenborstel kunt u deze tussenliggende ruimtes niet goed bereiken. Een interdentaal borsteltje is dan een perfecte oplossing.

Meer informatie

Tandhals of ruimte onder kies

Als de tandhals bloot ligt, bijvoorbeeld door te hard poetsen of als gevolg van een tandvleesontsteking, dan is een grondige reiniging met interdentale borsteltjes nodig.

Meer informatie

Furcaties

Bij parodontitis kunnen ook zogenoemde furcaties optreden die in open contact staan met de mond. Furcaties vergen een nog zorgvuldigere reiniging dan interdentale ruimtes.

Meer informatie