ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

FAQ

FAQ

Welke Interprox®-interdentale borstel past het beste bij u?

Interprox® heeft het meest uitgebreide assortiment interdentale borstels plus een gel, speciaal ontworpen voor het verwijderen van tandplaque uit de ruimtes tussen tanden en kiezen. U kunt kiezen uit een groot aantal borsteltjes in verschillende maten. De maten zijn aangeduid als Passage Hole Diameter (PHD). Deze PHD geeft de minimale ruimte aan waar de borstel tussen gestoken kan worden, bijvoorbeeld borstel met maat 0.9 past tussen een ruimte van minimaal 0.9 mm. Er zijn borstels variërend van 0,6 tot 2,2 mm.

Weet u niet welke Interprox®-interdentale borstel u moet kiezen?

Als u niet weet welke PHD bij een tussenruimte hoort, dan is het raadzaam om eerst de kleinste maat te kiezen (Interprox®nano 0.6 of Interprox® Plus nano 0.6). Werkt deze maat borstel te los? Kies dan een grotere maat. Heeft u meerdere tussenruimtes, elk met een eigen grootte? Gebruik dan meerdere interdentale borsteltjes, elk met een andere PHD’s. Uw tandarts of mondhygiënist kan u helpen bij het bepalen van de afmeting van de interdentale ruimte en kan u adviseren welke borstel daar het beste bij past.

Heeft u moeite met het flossen tussen uw tanden of kiezen?

Het vergt enige oefening om goed en effectief te kunnen flossen. Interprox borstels kunnen, wanneer er voldoende ruimte is tussen de tanden, een gemakkelijkere manier zijn om interdentaal te reinigen dan flossen. Daarnaast komen borstels beter op de moeilijk bereikbare plekken in de mond, met name achter in de mond. (tussen de kleinere en grotere kiezen).

Zijn er open ruimtes tussen uw tanden en kiezen?

Indien de ruimte tussen tanden en kiezen groot genoeg is om te reinigen met een interdentaal borsteltje dan is dit het meest effectieve hulpmiddel om problemen te voorkomen. Daarom is het belangrijk om deze ruimten te reinigen met speciale hulpmiddelen aanvullend op het ‘gewone’ tandenpoetsen.

Heeft u last van bloedend tandvlees?

Gingivitis is een aandoening die gekenmerkt wordt door een ontsteking die kan genezen zonder dat het steunweefsel van de tanden vernietigd wordt (periodontium). De belangrijkste tekenen van gingivitis zijn een rood, ontstoken en bloedend tandvlees. Als gingivitis niet genezen wordt, dan kan dat leiden tot periodontitis.

Heeft u een parodontale aandoening gehad?

Periodontitis is een onomkeerbare aandoening waarbij een ontsteking optreedt van de periodontium. Hierdoor kan de hechting van de tand verminderen, waardoor hij kan uitvallen. Wij raden u aan om u te laten behandelen voor deze tandvleesaandoening. Uw tandarts of mondhygiënist kan u helpen door het opstellen van een behandelplan en het geven van een persoonlijk advies.

Heeft u last van donkere "driehoekjes" tussen uw tanden?

De aanwezigheid zogenoemde “donkere driehoekjes” duidt op open ruimten tussen de tanden of kiezen. Dit vergt een reiniging met behulp van Interprox interdentale borsteltjes. Heeft u orthodontische apparatuur in uw mond? Interprox Interdentale borsteltjes reinigen de brackets en draden waar u met een gewone tandenborstel niet bij kan komen. Indien deze niet goed gereinigd worden kunnen plaque en voedselresten zich ophopen.

Heeft u één van de volgende tandheelkundige voorzieningen in de mond: facings, kronen of een brugconstructie ?

Om in uw mond ook onder bruggen of rond kronen te kunnen poetsen, moet er gebruik worden gemaakt van een interdentaal borsteltje. Op het onderste gedeelte van de brug kunnen namelijk gemakkelijk etensresten achterblijven, die met interdentale borsteltjes op efficiënte wijze verwijderd kunnen worden. Ook voor de interdentale ruimtes tussen meerdere kronen is extra hygiëne nodig. Die bereikt u met een interdentaal borsteltje.

Heeft u een implantaat gedragen prothese?

Het plaatsen van een implantaat betekent vaak dat er meer ruimte kan ontstaan tussen het begin van het implantaat en de kroon die erop geplaatst wordt. Reinigt u het implantaat plus kroon, dan is het gebruik van een interdentaal borsteltje absoluut aan te raden.

Heeft u een tand of kies verloren?

Interprox ® reinigt ook de ruimten in de mond die zijn ontstaan door het missen van een tand of kies. Deze ruimten zijn moeilijk schoon te maken met een gewone handtandenborstel. Ook kunnen de naastgelegen tanden en kiezen zijn gaan kantelen waardoor de interdentale ruimte kan toenemen.

Heeft u last van halitose, een slechte adem?

Bij het merendeel van de slechte adem klachten ligt de oorzaak in de mond. Een slechte adem met orale oorsprong wordt veroorzaakt door de bacteriën die zich ophopen in het ruwe gedeelte van de tong. Interprox borstels verwijderen tandplaque tussen interdentale ruimten waardoor het een slechte kan voorkomen of tegengaan.

Rookt u?

De kans op het ontstaan van parodontale aandoeningen is groter bij rokers. Het is daarom belangrijk dat rokers een zeer goede mondhygiëne nastreven met behulp van een Interprox interdentale borstel.

Heeft u een chronische ziekte? (diabetes, hart- en vaatziekten etc.)

Het is bewezen dat parodontitis een negatief effect heeft op chronische ziektes waaronder diabetes, hart- en vaatziekten. Er wordt nog onderzoek gedaan naar overige ziektes. Als u onder deze kwetsbare groep valt adviseren wij om u te laten behandelen voor deze tandvleesaandoening en dagelijks uw interdentale ruimten goed te reinigen.

Mocht u meer informatie wensen of kunt u op de website onvoldoende antwoord op uw vraag over interdentale reiniging of Interprox® vinden, neem dan contact met ons op door hier uw vraag te stellen, probleem voor te leggen aan een specialist zodat deze u een persoonlijk advies en oplossing kal geven.


Ik heb het privacy beleid gelezen en ga ermee akkoord